19 noiembrie 2009

Urasc tiganii!

Şi nu, nu stau eu să îi cunosc şi apoi să îi judec! Azi mergeam frumuşel pe stradă şi văd o "familie" de ţigani. Mă rog, tatăl trece liniştit pe lângă mine, eu mă abţin din holbat, mama scuipă coji de seminţe pe bocancii mei şi băieţelul drăgălaş, care nu avea mai mult de 4 ani, vine şi dă în mine cu un caiet (mă rog, îl avea în mână). Şi atunci mi-am dat seama că urăsc ţiganii rău..rău!
Tot aşa, în Braşov (totuşi asta nu îmi schimbă geniala părere pe care o am despre oraş): mergeam liniştită pe stradă şi trece un puştiulică de vreo 7 ani pe lângă mine şi mă scuipă. De scuipat, am mai fost scuipată de câteva ori, da' nu de d'ăştia mici.
Mă rog, căcaturile pe care le aud în fiecare zi de la toti ţiganii borâţi care se cred şmecheri nici nu se pun în calcul. E pur şi simplu obişnuit!
Băi, m-am săturat să aud oamenii cum cred ei că discriminez eu săracele fiinţe umane. Ceea ce nu înţeleg e .. de ce căcat nu îşi dau seama că eu urăsc ţiganii cu un motiv! Îi urăsc pentru că nu au creier, şi dacă au, nu îl folosesc chiar deloc. Îi urăsc pentru că nu sunt civilizaţi. Credeţi-mă, dacă nu s-ar mai lua de toată lumea, dacă m-ar lăsa naibii în pace să merg liniştită şi calmă pe stradă, nu aş avea absolut nimic împotriva lor!
Dar aşa, îmi doresc să moară toţi. TOŢI!
( da, ştiu că există o mică sutime de rromi "buni". pe ăia nu îi bag aici )

9 comentarii:

Ariel spunea...

Stai calma... e ok sa-i urasti si sa le vrei moartea. Asta nu-i rasism. :D

Malina. spunea...

Da, ei bine, acum cateva ore de latina vorbeam cu profa despre tigani. Si profa spunea ca ea nu ar angaja un tigan. Si niste colegi s-au trezit ca "vai, sunteti rasista, ce aveti cu tiganii? sunt oameni, normal ca nu au locuri de munca si fura! pentru ca nimeni nu i-ar angaja!". mdea, ceea ce nu inteleg e de ce cacat s-ar trezit pustanii astia [da, stiu, sunt de aceeasi varsta cu ei 8-| ] sa vorbeasca despre binele tiganilor and shits. Adica.. Nu e logic ca mai bine ai angaja un om de incredere decat un cacat de tigan? Bai cati nervi imi fac astia! :))

Zad spunea...

inlocuieste "tigani" cu vagabonzi sau boschetari...te rog mult pentru ca sa numesti niste oameni murdari pe fata si needucati tigani e o eroare!!!!!!

Malina. spunea...

hmm.. nu.. eu vorbesc despre tiganii tigani.. rromii..:-s

Zad spunea...

atunci trebuie sa sti ca orice acuza la adresa unei etnii, natiuni din care nu faci parte este considerat rasista dar daca te referi la o clasa, un nivel economic sau social, o patura soociala nu este considerata rasista!

Greseala pe care o faci se numeste inductie, adica consideri ca o anumita etnie e intr-un fel pentru ca tu ai avut o experienta neplacuta cu unii dintre ei, dar nu cu toti(nu i-ai cunoscut pe toti in parte pentru a face o afirmatie despre toti), dar daca spui ca un om needucat te-a scuipat nu e inductie, nici macar daca zici ca urasti vagabonzii pentru ca acesti pot fi de orice etnie, atata timp cat nu o numesti. Ceea ce faci tu e o prejudecata pe care ti-ai insusit-o de la parinti/profesori/prieteni(ceea ce inseamna ca ai o educatie proasta)

In concluzie greselile tale sunt de ordin logic(ai incalcat o lege logica prin inductie), de ordin etic(ai incalcat drepturile unei etnii: eca atunci cand italienii ii fac pe romani hoti) de ordin moral(constiinta ta poseda prejudecati despre o etnie, prejudecati preluate in copilarie prin educatie proasta)

Nimic din ce am scris nu are caracter de injuriu si nici nu contine cuvinte triviale, Daca nu esti de acord cu afirmatiile mele poti sa le stergi

Multumesc

Malina. spunea...

aa, nu. e ok. poate nu toti sunt asa, dar eu vad majoritatea. nu pot sa vad fiecare om in parte cum e. nu bag educatia proasta de la parinti/profesori/prieteni aici, pentru ca nu prea am discutat asta cu ei. inafara de chestia cu profa de latina. e doar ideea mea. nu spun ca am dreptate, nu vreau sa am dreptate - dar am o parere, oricum ar fi ea.

Zad spunea...

se numeste inductie ceea ce faci tu si e o incalcare a legii logica(ar trebui sa sti acest lucru daca ai facut logica la scoala)...si educatia proasta e in constiinta ta, nu trebuie sa discuti cu parintii tai despre anumite lucruri doar sa le faci ca ei fara sa-ti dai seama(ex: sa saluti)...stiu pentru ca si parintii mei mi-au dat aceeasi educatie de care am scapat doar prin faptul ca am reusit sa cunosc etnia rroma in esenta ei si sa-mi fac prieteni pe viata dintre ei...de anumite lucruri nu-ti dai seama doar cand le patesti: cum ar fi sa mergi in Italia si sa fi facuta hot si toata lumea sa te urasca?...asa se simt tiganii si pe langa asta, neavand o educatie buna reactioneaza cum pot ei mai bine: scuipa injura se poarta urat cu cei care zic ca-i urasc< la fel cum ai face si tu cu italienii...problema nu e la tigani ci la noi, pentru ca noi ii marginalizam

Malina. spunea...

"ei bine, la fel ca oricine".
inteleg ce vrei sa spui, nu e bine ce fac, proasta educatie.. dar nu-mi pot schimba parerea. in capu' meu tiganii sunt rai - toti. cunosc tigani, am o scoala plina : 90% [aproximativ] sunt tigani. acum vreo 3 ani nu erau atat de multi, nu stiu de unde au aparut. probabil toti au o mica particica buna, si cand ajungi sa ii cunosti, ti-o vor arata. dar nu ma voi oprii la toti nesimtitii de pe strada, care ma injura/scuipa/lovesc sa ii cunosc.
pai.. nu am de unde sa stiu, nu am facut logica inca.
da, si eu am un coleg foarte bun rrom - el face parte din exceptii. poate multi rromi sunt asa, buni.. dar nu am "gasit" decat unul pana acum.
eu inteleg, stiu, gresesc. insa.. nu pot sa-mi schimb parerea.

Marianita Cochiorca spunea...

Am observat ca mereu te lovesti de asemenea oameni.Ciudat..